skip to Main Content

Toepassingsmogelijkheden

De Tribar producten lenen zich bij uitstek voor gevelbekleding, loopvlakken of scheidingswanden, maar kunnen ook toegepast worden als een vrijstaand volumeobject en een functie vervullen bij het loslaten of juist afschermen van licht of bij het transparant afsluiten van doorzichten. Bovendien kan Tribar fungeren als een beeldbepalend element in een architectonische ruimte. De roosterpanelen worden volbad verzinkt en naar keuze in een RAL kleur gecoat. Daarnaast is een gladde of juist stroeve uitvoering mogelijk, elk met een eigen kenmerkende uitstraling.

Tribar

Vanuit een stedelijk perspectief

Tribar is uitstekend toepasbaar in parken (binnen)tuinen en dakterrassen. In landschappelijke ontwerpen bieden de producten een eigentijdse beleving van de ruimte. De roosterpanelen kunnen onder meer worden toegepast als loopbruggen over waterpartijen, wandelpaden, terrassen en scheidingswanden. De Tribar producten vormen niet alleen een decoratief element in de natuur, maar zijn daarnaast functioneel. Zo zorgt de toepassing van driekantsstaal bij loopvlakken voor een maximale vuildoorlaatbaarheid.

Gegalvaniseerd of in een volle kleur

Standaard worden de Tribar basisproducten gegalvaniseerd. Deze veredelingsmethode heeft haar eigen, herkenbare kleur en karakter. Naar wens kan Tribar in iedere RAL kleur worden voorzien van poedercoating.

Driekantstaal

Tribar producten worden vervaardigd van driekantstaal dat in de lengte is afgerond. Hierdoor ontstaat – in tegenstelling tot een persrooster – een zogenoemde ‘soft touche’. Doordat de driekantstaven met een van de punten op de dwarsverbindingen worden bevestigd, hebben de roosterpanelen een relatief groot oppervlak met een grote mate van transparantie.

Dikte

De Tribar heeft een standaard dikte 10 mm. Daarnaast is vervaardiging in diktes 8 of 12 mm ook mogelijk. Hoekstukken kunnen zowel in de lengterichting als de breedterichting worden vervaardigd. Omdat Tribar custom made oplossingen biedt, zijn ook andere maatvoeringen mogelijk. Het gewicht is, afhankelijk van de spijlafstand, ca. 30 kg per m2 (10 mm).

Vormen & volumes

Tribar producten kunnen worden toegepast in diverse vormen en volumes. Aan de hand van de wensen van de gebruiker wordt voor iedere toepassing afzonderlijk bekeken volgens welke specificaties de Tribar producten toegepast kunnen worden. Hoekstukken en accessoires zoals verlichting of een sprinklersysteem kunnen worden geïntegreerd in de panelen. Ook deuren en poorten kunnen perfect worden toegevoegd aan het ontwerp

Tribar

Vanuit een technologisch perspectief

De rechthoekige vorm van de roosterpanelen kan eenvoudig aangepast worden. Deze standaard bewerking maakt het mogelijk panelen ook diagonaal toe te passen of de panelen een unieke buitenvorm te geven. Hierdoor kunnen Tribar producten toegepast worden in nagenoeg iedere ruimte. Tribar producten worden geheel op maat en naar de specifieke wens van de eindgebruiker vervaardigd.

Tribar

Accessoires

Tribar producten hebben uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van accessoires. Enkele voorbeelden hiervan zijn het integreren van verlichting, een sprinklersysteem of ventilatoren in de roosterpanelen.

In veel projecten worden deuren en poorten gerealiseerd. Onze eigen expertise op dit gebied staat garant voor een feilloos functioneren van deze bewegende onderdelen.

Aan de hand van de wensen van de gebruiker wordt voor iedere toepassing afzonderlijk bekeken welke mogelijkheden Tribar kan bieden.

    Heeft u vragen of wilt u een project bespreken?

    Neem vrijblijvend contact op. We helpen u graag verder

    Uw naam (verplicht)

    Uw E-mail (verplicht)

    Uw bericht