skip to Main Content

Opdrachtgever: ABC Hekwerk Brabant
Architect: Studio Marco Vermeulen
Locatie: Werkendam
Realisatie: 2015
Materiaal: schuin geplaatst spijlenhekwerk, type Mikado
Kleur: gegalvaniseerd + gecoat (RAL 7021 / Zwartgrijs) 
Toepassing: 4 enkele draaipoorten / 1 dubbele draaipoort / ca. 248 meter

De ontpoldering van de Noordwaard was in 2015 de directe aanleiding voor de ontwikkeling van het Biesbosch Museumeiland. Aan weerszijden van het Biesbosch Museum zijn uitstroomopeningen gecreëerd, waardoor een eiland is ontstaan. Deze spectaculaire transformatie werd uitgebreid met een nieuwe vleugel die het gebouw opent naar de omgeving. Hier bevinden zich het restaurant en een wisseltentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst. Ook de vaste presentatie over de historische ontwikkeling van de Biesbosch is volledig vernieuwd. Door gebruik te maken van het speelse Mikado hekwerk is gekozen voor een robuust en even krachtig hekwerk, wat door het speelse karakter mooi afsteekt in deze natuurlijke en historierijke omgeving.

Daarnaast is met de uitkijk een metalen frame gecreëerd, wat door de ongelijkheid natuurlijk oogt. Het gebouw, interieur, waterspeeltuin en zoetwatergetijdenpark zijn ontworpen door Studio Marco Vermeulen. Studio Joyce Langezaal ontwierp de tentoonstelling.

Heeft u vragen of wilt u een project bespreken?

Neem vrijblijvend contact op. We helpen u graag verder

Uw naam (verplicht)

Uw E-mail (verplicht)

Uw bericht