skip to Main Content

Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam / Laatbloeien werkt
Architect: ZUS [Zones Urbaines Sensibles] i.s.m.  OPPERCLAES
Locatie: Rotterdam – Luchtsingel
Realisatie:  2020
Bouwduur: 6 weken
Materiaal: Tribar 10-50mm, Tribar 10mm, opening 50mm, figuren Tribar 10-10
Afwerking: Thermisch verzinkt en poedercoating
Toepassing: Hekwerk op loopbrug

Deze 400 meter lange houten loopbrug in het hart van Rotterdam is door de jaren heen uitgegroeid tot een iconisch object. Aan de loopbrug ligt het voormalig Shell kantoorgebouw, waarin nu ‘Laatbloeien Werkt’ is gehuisvest.

Dit gebouw kreeg een nieuwe toegang aan de spoorzijde die met een poort moest worden afgesloten. Het gebouw is in het verleden regelmatig beklad met graffiti en derhalve was een hekwerk wenselijk om dit tegen te gaan.

Een ‘standaard’ hekwerk zou afbreuk doen aan het beeld van de loopbrug: zo ontstond het idee om een speciaal hekwerk te ontwikkelen. Hierbij hebben we ook gebruik gemaakt van ons zusterbedrijf Fencing & Kennels by Nooyen (www.fencingenkennels.nl), een gespecialiseerd bedrijf in (schuif)poorten en hekwerken.

Linda van Vleuten van Opperclaes maakte een prachtig ontwerp van Tribar figuren, die werden geïntegreerd in een Tribar hekwerk en poort. De ontwerpers van ZUS ontwikkelden hier een mooi geheel van dat uiteindelijk heeft geresulteerd in een uniek hekwerk met geïntegreerde schuifpoort dat perfect past bij de loopbrug met een unieke kleurstelling met veel transparantie.

    Heeft u vragen of wilt u een project bespreken?

    Neem vrijblijvend contact op. We helpen u graag verder

    Uw naam (verplicht)

    Uw E-mail (verplicht)

    Uw bericht